Újraindul az egyik legnagyobb játékos show

Újraindul az egyik legnagyobb játékos show
A járványhelyzet első évében teljesen elmaradt, idén azonban – online keretek közt – újra tető alá hozzák a videojátékos mennyországot, az E3-at.

Hosszú évek óta nem telt el úgy esztendő, hogy ne lett volna E3, amely az egyik legfontosabb showműsor a videojátékos iparágban. A 2020-as év, vagyis a koronavírus-járvány első éve viszont ezt is ellehetetlenítette, így a szervezők egyszerűen lemondták az eseményt.

Az idei évre vonatkozó kilátások valamivel azonban fényesebbek, így az E3-as gárda elérkezettnek látta az időt, hogy bejelentse: újraindítják a programot. A járványhelyzetre tekintettel egyelőre azonban csakis online formában, vagyis az interneten követhető módon tervezik megtartani azt – írta a BBC. Ez egyben azt is jelenti, hogy a nézők belépődíj nélkül, teljesen ingyen követhetik majd a bejelentéseket, háttérműsorokat. A hivatalos közlés szerint az eseményt június 12. és 15. között tartják, olyan résztvevőkkel, mint a Nintendo, a Ubisoft és a Microsoft.

Az EA, az Activision és a Sony képviselői azonban nem lépnek fel, melynek legfőbb oka, hogy a három cég általában házon belül tartott eseményein jelenti be a változásokat, új videojátékokat. Ezen a trenden pedig valószínűleg az újrainduló E3 sem változtat. Az E3 szakmai stábja abban bízik, hogy 2022-től már fizikai valójában, az eredeti Los Angeles-i helyszínen ünnepelhetik a legújabb videojátékokat és fejlesztői sikereket.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!