Újra kocka alakú számítógépet készít az Apple?

Újra kocka alakú számítógépet készít az Apple?
Karcsú és kecses notebookjai mellett egy egészen más formavilágú számítógép is készülhet az Apple műhelyében. Mintha kereszteznék a Mac minit és a G4 Cube-ot.

Nem nevezhető sikertörténetnek az Apple Power Mac G4 Cube nevű, egészen futurisztikus kocka alakú gépe, ami előbb túl drága volt a piacnak, de később, az árcsökkentés sem hozta meg a várt sikert, így végül az Apple le is állította a gyártását - írja a hvg.hu.

Most viszont újjáéledhet a forma, a legutóbbi hírek szerint, pontosabban a megbízható információiról ismert John Prosser szerint az Apple olyan új Mac Pro „minit” készít, ami az „oldschool” G4 Cube-ra hajaz, de úgy is mondhatnánk, hogy olyan, mintha a G4 Cube és a jóval rövidebb Mac Mini házasságának gyümölcse lenne.

Korábbi értesülések szerint a Mac Pro Mini nem fogja teljesen helyettesíteni a Mac Prót. Ez utóbbi lényegében ugyanolyan külső hardveres kialakítással érkezik, mint a 2019-es modell, viszont 2021. legaktuálisabb processzorteljesítményével megspékelve.

A SlashGear szerint az is várható, hogy mindkét eszköz megkapja a legújabb macOS rendszert, valamint portok és vezeték nélküli kapcsolatok széles skáláját kínálják. Mindkét eszköz még ebben az évben megjelenhet.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Apple, laptop