Újra előkerült a Samsung hibája

Újra előkerült a Samsung hibája
Csendben javította a Samsung a Galaxy Note20-ak kijelző alatti ujjlenyomat-olvasójának problémáját, azonban továbbra is nyitva hagyta a kérdést: miért is futott bele immár másodszor ugyanabba a gondba?

Versenytársaihoz képest viszonylag későn vezette be a Samsung a kijelző alá tett ujjlenyomat-olvasót, azonban az általa használt technológia csalódást okozott - írja a hvg.hu. Az ujjlenyomat-szkennerek a Qualcomm ujjlenyomat-érzékelő technológiáját használták, azonban nem működtek, ha képernyővédő volt a telefonon.

A Qualcomm által kifejlesztett ujjlenyomat-olvasó ultrahangot használ az ujjlenyomat érzékeléséhez, ami gyorsabb és megbízhatóbb az optikai módszernél, azonban a működtetéséhez arra van szükség, hogy a felhasználó ujja közvetlenül a kijelzővel érintkezzen, nem pedig a képernyővédővel. Viszont képernyővédőre is szükség van, ha valaki félti telefonja sérülékeny kijelzőjét.

Ez a hiba már 2019-ben előkerült, és azt gondolhattuk, a Samsung javítani fog rajta. És valóban, lett is szoftverfrissítés, és a dél-koreai gyártó a harmadik fél képernyővédőit hibáztatta. A Galaxy Note20 megjelenésekor korántsem volt ezzel kapcsolatban akkora elégedetlenkedés, mint az előző évi modellek esetében (bár többen is jeleztek a Samsung felé), azonban hogy a probléma továbbra is fennáll(t), azt maga a Samsung ismerte be azzal, hogy kötelességtudóan felfedte a sebezhetőséget. A januári biztonsági frissítés leírásában az áll, hogy a képernyővédők magas falspozitív felismerési értékeket (FRR-t) eredményezhetnek, vagyis potenciálisan elfogadták más ujjlenyomatát is. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!