Újdonság jöhet a WhatsAppba

Újdonság jöhet a WhatsAppba
A WhatsAppban már most is alakíthatunk csoportokat, mondhatni kis közösségeket. Azonban vannak, akik úgy vélik, ennél jóval sokoldalúbb közösségi funkción dolgoznak most a chatszolgáltatásnál. Mások szerint azonban csak némi ráncfelvarrásról van szó.

Sokféle fejlesztésen dolgoznak folyamatosan a Facebook tulajdonában lévő WhatsAppnál, és ezek egyikére a napokban derítettek fényt az XDA Developers munkatársai - írja a hvg.hu. Egy APK (WhatsApp v2.21.21.6) visszafejtésből következtettek arra, hogy valami hasonlóan dolgozhatnak a chatszolgáltatásnál, mint a Telegramon jelenleg elérhető csoportok vagy csatornák.

A szakemberek először azt gondolták, hogy a Csoportokat (Groups) nevezték át Közösségre (Community), viszont úgy látták, hogy ezek a közösségi karakterláncok új kiegészítések, és a Csoportok szolgáltatásaihoz kapcsolódó összes meglévő karakterlánc mellett léteznek, jelezve, hogy a két funkció együtt élhet. Mindebből egyértelműnek tűnt, hogy új képességek bevezetéséről lehet szó, ami lehetővé teszi a résztvevők hatékonyabb kommunikációját.

Mindez nagyon jól hangzik, viszont a WABetaInfo tweetje lehűti a kedélyeket. Ők ugyanis úgy tudják (és tweetjük alapján az XDA Developers is helyesbített), hogy szó sincs új funkcióról, a „Közösség” csupán egy módja annak, hogy a felhasználók jobban megszervezzék WhatsApp csoportjaikat. Semmi több, tehát nem olyan, mint a Twitter és a Facebook. Egyelőre várjuk a WhatsApp hivatalos megerősítését vagy cáfolatát, no meg persze az első képernyőfotókat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Whatsapp