Újabb őrület: világító okosmaszk!

Újabb őrület: világító okosmaszk!
A Razer egy okos FFP2-es maszkot fejlesztett, ami a cég szerint képes megvédeni viselőjét a koronavírustól. Az eszköz egyelőre még az amerikai hatóságok engedélyére vár.

A koronavírus-járvány miatt világszerte hétköznapi látvánnyá vált, hogy az emberek arcmaszkot hordanak az utcán, a boltokban vagy épp a tömegközlekedési eszközökön. A maszkviselés a technológiai cégeket is megmozgatta, így született meg például az LG készüléke. Most az elsősorban a játékosoknak szánt termékeiről ismert Razer villantotta meg a sajátját - szúrta ki a hvg.hu.

A cég Project Hazel névre keresztelte el az ötletet, ami egy N95-ös – vagy akinek úgy jobban ismerős, FFP2-es – maszkot takar. Persze nem azt a hétköznapi fajtát, amit békeidőben bármelyik barkácsboltban meg lehetett kapni. A vállalat elképzelése szerint a Hazel újrahasznosított műanyagból készülne, amit víz- és karcállóra terveztek. A készülék átlátszó lenne, így látni lehetne a viselője száját, amikor beszél, illetve beszélgetés közben az érzelmi reakcióit is.

 

A cég szerint a maszk két oldalára tett légnyílások – amelyek külseje RGB LED világítást kapott – a levegőben lévő részecskék 95 százalékát képesek kiszűrni – köztük a koronavírust is –, és miközben kívülről érkezik a "hideg" levegő, azon keresztül a kilélegzett levegő is távozni tud.

A légnyílásokban ventilátorok segítik a levegő mozgását. Ezek levehetők és tölthetők, azt azonban egyelőre nem árulta el a Razer, hogy meddig lehet használni őket, és miként jelzi majd a viselőjének, hogy új szűrőt kell tenni a készülékbe.

A maszk további hasznos funkciója, hogy beépített mikrofonnal rendelkezik, így ha valaki beszél, azt a ventilátorok hangszóróként erősítik fel, így biztonságosan lehet beszélgetni a másikkal. A készülékhez járna egy külön doboz is, ami UV-fény segítségével sterilizálná az eszközt.

Az eszköz egyelőre csak prototípusként létezik, a tömeggyártás megkezdéséhez a különböző amerikai egészségügyi szervezetek engedélyeire várnak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: maszk