Újabb mobilgyártó hagyja ki a telefonja mellől a töltőt

Újabb mobilgyártó hagyja ki a telefonja mellől a töltőt
Nem először történt, hogy trendet teremtett az Apple: egyre több gyártó hagyja ki a töltőt új telefonja csomagjából. A Huawei is ezt teszi, de egészen más okból, mint amire az Apple hivatkozott.

Felháborodás és értetlenség fogadta az Apple húzását, amikor az iPhone 12-k mellől elhagyta a töltőt. A cupertinói cég környezetvédelmi okokra hivatkozott, mondván, rengeteg felhasználónak amúgy is van töltője, akinek pedig nincs, az bármikor megvásárolhatja. Rossz nyelvek szerint legalább ennyire anyagi megfontolások is álltak a háttérben: a telefonok ára nem csökkent, viszont akinek nem volt töltője, az kénytelen volt pluszban áldozni erre. Szakrétők egyébként kiszámolták, hogy ez az „ötlet” több millió dollárt spórolt meg az Apple-nek.

A vetélytársak persze azonnal lecsapták ezt a magas labdát, előbb a Xiaomi a Twitteren, majd a Samsung a Facebookon, igaz, azután el is távolította a bejegyzést. Sőt, később már annyira megtetszett neki az ötlet, hogy maga is élt vele a Galaxy S21-ek esetében, illetve a Xiaomi sem adott töltőt a Mi 11 okostelefon mellé.Több gyártó is követte az elmúlt időszakban ezt a megoldást, köztük a Huawei is, azonban nála nem a környezetvédelem vagy a pénzmegtakarítás dominál.

A Gizchina értesülése szerint eltűnik a töltőadapter a Huawei Nova 8 és a Huawei Mate 40 sorozatú okostelefonok dobozából, csakúgy, mint a Kirin 990 chipet tartalmazó egyéb eszközökéből, sőt – a legutóbbi információk alapján – hiányozni fog a májusban érkező Huawei P50 sorozatból is. Az ok meglehetősen prózai: a töltőchipek hiánya, amit erősít a globális félvezetőhiány és az amerikai tilalmak.

Érdekes, hogy ugyanakkor a töltők szabadon megvásárolhatók a cég üzleteiben, ami arra enged következtetni, hogy a kínai gyártónak azért elegendő tartaléka/kelléke van a kiegészítőkhöz.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Huawei, töltő