Újabb gigászi trösztellenes per szakadt a Google nyakába

Újabb gigászi trösztellenes per szakadt a Google nyakába
Texas vezetésével 10 amerikai tagállam nyújtott be keresetet a Google ellen és többek között azzal vádolják a techóriást, hogy tisztességtelen előnyöket húz a piac feletti dominanciájából.

A texasi államügyész, Ken Paxton jelentette be, hogy Texas és még kilenc tagállama az USA-nak pert indít a Google ellen, mivel monopoolisztikus üzleti gyakorlattal vádolják. Az államügyésznek részben az szúrja a szemét, hogy a Google tisztességtelenül magas részesedést követel a cég hirdetési moduljait használó weboldalak bevételéből. Emellett még megemlítette azt a vádat is, hogy a Google manipulálja a hirdetési árakat és aláássa a versenyt azzal, hogy összejátszik a konkurens Facebookkal.
Előszedi a Google az ügyvédeit
A Google azzal reagált az elhangzottakra, hogy a cég keményen kíván védekezni a bíróságon és hangsúlyozta, hogy a hirdetésszolgáltatási piacon bőven rendelkeznek konkurenciával.
Biden elnök úr kötheti fel a gatyát
Ez már a második trösztellenes kereset a Google ellen, az elsőt még a szövetségi kormányzat és 11 tagállam nyújtották be októberben. De nem csak a böngészőnagyhatalomra jár rá a rúd mostanában, a Facebook is kemény támadások kereszttüzébe került. Nagyon úgy néz ki, hogy a Biden adminisztráció első kemény konfliktusát nem mondjuk Kínával, vagy a választások tisztaságát megkérdőjelező puskás redneckekkel, hanem a 21. századi valóságunkat az egészségesnél talán jóval nagyobb befolyással alakító technológiai óriásokkal kell majd megvívnia.
Minapi színes, de azért a témába vág, hogy az Apple kicsit megtrollkodta a Facebookot, leleplezve, hogy Zuckerbergék az összes adatot is berántják rólunk. Ugye mindez már köztudott, de ugye azért sokkoló szembesülni vele, hogy privát beszélgetéseinket elrakja az óriáscég.
(via Mashable)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Lóska Márton

Fiatal voltam és kellett a pénz, ezért relatíve korán beszálltam az internetes újságírásba, ami folyamatosan változott az évek alatt, ahogyan a net is (emlékeztek még a Facebook előtti időkre?!). Most …