Új termék jelent meg a hálózatba kapcsolt otthoni eszközök védelméhez

Új termék jelent meg a hálózatba kapcsolt otthoni eszközök védelméhez
Új megoldással jelenik meg a piacon a Kaspersky: a Smart Home Security elnevezésű új platform segítségével a távközlési szolgáltatók könnyebben kielégíthetik az otthoni okoseszközök védelme iránti növekvő fogyasztói igényeket. A megoldás potenciális fenyegetések széles köre – többek között eszközmeghibásodás, rosszindulatú támadások, titkos megfigyelés stb. – ellen biztosít átfogó védelmet. A terméket egy routerre telepíti a távközlési szolgáltató, és a felhasználónak mindössze egy alkalmazást kell letöltenie az okostelefonjára az eszközbiztonság vezérléséhez és felügyeletéhez.

Napjainkban trendszerű elmozdulás figyelhető meg a különálló okoseszközök felől a hálózatba kapcsolt több eszközből álló, összekapcsolt ökoszisztéma irányába. A közelmúltban különösen az IoT-eszközök piacán mutatkozott aktív növekedés: 2020-ban drámai mértékű, 23,1%-os bővülésre került sor. Ez a trend is rávilágít arra, hogy az összekapcsolt ökoszisztéma számára átfogó védelem szükséges a fenyegetések széles köre ellen. Ezt a tényt támasztja alá a Nokia felmérése is, amelyből az derül ki, hogy a hálózatba kapcsolt eszközök meghekkelésére irányuló támadások az előző évhez képest megduplázódtak (16,17%-ról 32,72%-ra). Egy másik Kaspersky-jelentés arra a megállapításra jutott, hogy a felhasználók többsége (89%-a) aggódik az eszközei biztonsága miatt.

Az új termék több kulcsfontosságú kiberbiztonsági elemet ötvöz, többek között malware-ek és titkos megfigyelés elleni védelmet, internetellenőrzést és egyebeket. A behatolás ellen védő komponens például a következőket tartalmazza: fájlok átvizsgálása víruskeresővel, bruteforce támadások blokkolása, gyanús URL-ek ellenőrzése, valamint az internetes portok és protokollok figyelése.

A biztonsági ellenőrzési csomag segítségével az ügyfelek szabályozni tudják a rendszer és az eszközök biztonsági szintjét. A termék értesíti a felhasználót, ha az eszközökhöz beállított jelszó túl gyenge, és az új, biztonságos jelszó kiválasztásában is segít. A csomag emellett az internetprotokollok és a sérülékeny internetes portok ellenőrzéséről is gondoskodik.

A Kaspersky Smart Home Security lehetővé teszi továbbá, hogy a szülők internethasználati korlátozásokat állítsanak be a gyermekeik számára, például, hogy ne használhassák az internetet éjszaka vagy más nem kívánatos időpontban, és letilthatják a nem megfelelő weboldalak felkeresését.

„Azt tapasztaljuk, hogy az otthoni okoseszközök népszerűsége évről évre nő. Ezzel párhuzamosan természetesen a hálózatba kapcsolt eszközök meghekkelésére irányuló különféle támadások száma is emelkedik. Figyelembe véve, hogy az okosotthon nem egy átmeneti trend, hanem maga a jövőnk, nyilvánvaló, hogy az ilyen jellegű eszközökhöz egy olyan termék szükséges, amely teljes körű, átfogó védelmet kínál a fenyegetések széles köre ellen. Úgy gondoljuk, hogy a Kaspersky Smart Home Security segítségével a távközlési szolgáltatók könnyebben kielégíthetik az okosotthonokban használt eszközök védelme iránti növekvő fogyasztói igényeket” – fejtette ki Tóth Árpád, a Kaspersky magyarországi igazgatója.

„Az új ajánlatunk a szolgáltatókkal való sok éves, világszerte folytatott együttműködésünk eredménye. Jól tudjuk, hogy milyen kihívásokkal kell a telekommunikációs partnereinknek szembenézni az új technológiák megjelenésével. Az új termék védelmet biztosít majd a felhasználók számára, és részletes képet ad az otthoni IoT-ökoszisztéma aktuális védelmi szintjéről. A szolgáltatónak az ügyféloldalon már telepített előfizető oldali berendezéseket (CPE) is használnia kell, és a megoldás fejlesztése során ezeket az igényeket is figyelembe vettük” – mondta el Alekszej Gromiko, a Globális xSP projektek vezetője.

A Kaspersky távközlési szolgáltatóknak szóló értéknövelt ajánlatával és a Kaspersky Smart Home Security megoldással kapcsolatban ezen a linken található bővebb információ.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!