Új rendszert fejleszt az eddigiek mellé az Apple, jön a homeOS

Új rendszert fejleszt az eddigiek mellé az Apple, jön a homeOS
iOS, iPadOS, macOS, watchOS – néhány meghatározó Apple-szoftver, melyek sora hamarosan új jövevénnyel bővülhet.

Bár az Apple sokféle eszközt és szoftvert kínál, ők is érezhetnek úgy, hogy ideje valami újat kipróbálni. A sejtelmes felvezetés alapja egy különös álláshirdetés, melyet éppen az almás cég tett közzé. Ebben pedig egy eddig ismeretlen termékhez, a “homeOS”-hez keresnek megfelelő munkaerőt.

Hogy pontosan miről van szó, egyelőre nem ismert, de az “OS” utótag alapján majdnem biztos, hogy valamilyen új operációs rendszer készül Tim Cookéknál. A felületet ráadásul nem a meglévőkbe épülőként kell elképzelni, ugyanis a hirdetésben is különálló programként hivatkoznak rá.

A home az otthon angol megfelelője, így a MacRumors szerint feltételezhető, hogy egy okosotthonokhoz tervezett natív csomagról van szó. Az Apple pedig nem ismeretlen szereplő ebben a világban, hiszen többek közt az iPhone-jaik is tartalmaznak olyan programfunkciókat, melyekkel megkönnyíthető az otthoni élet.

Olyan felület viszont, ami mindezt összefogná, bővítené, esetleg tovább okosítaná, még nincs.

Az újdonság tehát ez utóbbi hiányosságot pótolhatja, de hogy miként, az egyelőre rejtély. A cégnél egyébként június 7-én kezdődik a szokásos évi fejlesztői konferencia, ahol talán a homeOS részleteire is fény derül.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Apple