Új rendszeren dolgozik a Microsoft

Új rendszeren dolgozik a Microsoft
Telefonról, de akár táblagépről is elérhetővé válhat az az újfajta rendszer, amelyen a Microsoft dolgozik. A projekt célja, hogy a felhasználók az internet segítségével férjenek hozzá egy olyan asztali környezethez, mint amilyet a teljes értékű modern számítógépek nyújtanak.

Már a nyáron bemutathatja Cloud PC elnevezésű fejlesztését a Microsoft, ami ezekben a napokban is gőzerővel dolgozik a terméken – jelentette a ZDNet. A projekt egy Azure-alapú környezetet takar, amelybe távolról csatlakozhatnak be a felhasználók, akár egy mobiltelefonról is.

A Cloud PC nem egy egyszerű applikáció, hanem egy fejlett, Office-programok futtatására is alkalmas felület. Szigorúan nézve egy bérelhető számítógépről van szó, azzal a különbséggel, hogy a platform működéséhez szükséges háttértechnikát a Microsoft adja, így a fenntartás költségei is elsősorban a redmondi céget terhelik.

A Microsoft egész pontosan egy távoli windowsos asztalként tervezi értékesíteni a felületet, méghozzá havidíjért cserébe. Ha a felhasználó megfizeti az egyelőre ismeretlen összeget, úgy otthonából is szerkeszthet majd dokumentumot a Microsoft irodai programcsomagjával, még akkor is, ha a saját eszköze egy kicsit gyengébb. A fejlesztés ugyanis épp ezt a problémát igyekszik áthidalni: azok is hozzáférhessenek egy gyors, sokféle programmal rendelkező felülethez, akiknek nincs több százezer forintjuk egy új számítógépre, a hozzá tartozó rendszerre és a szoftverekre.

Azt ugyanakkor még nem tudni, hogy a Microsoft pontosan milyen (technikai) feltételekkel kínál majd hozzáférést a termékhez. Ahhoz ugyanis, hogy a platform elérhető legyen, internetre is szükség lesz, máskülönben nem jön létre a kapcsolat. Emellett az sem tisztázott, hogy mégis milyen eszközök lesznek vele kompatibilisek.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!