Új operációs rendszerre cserélheti a Samsung az Androidot

Új operációs rendszerre cserélheti a Samsung az Androidot
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Samsung a jövőben minden készülékén lecseréi az Androidot. A Google Fuchisa operációs rendszere veheti át a helyét.

A Sammobile információi szerint a Samsung maga is kivette a részét a Fuchsia nevű operációs rendszer fejlesztéséből, így nem lenne meglepő, ha a jövőben már ez a rendszer futna a Samsung eszközökön az Android helyett – írta meg a hvg.hu.

Az információt most a Dohyun Kim néven ismert szivárogtató is megerősített a Twitteren. Mint írj, egyelőre nem kell izgulni, hiszen a váltás nem egyik napról a másikra fog megvalósulni.

 

A Google új operációs rendszeréről eddig azt lehet tudni, hogy már nem Linux-alapokra épül, hanem a Zircon keretrendszerre. Márciusban kapott szárnyra a pletyka, hogy a vállalat hamarosan szélesebb körben is megkezdi majd az új rendszer tesztelését.

A váltás valószínűleg nem csak a Samsung telefonjait érinti majd, mivel a pletykák szerint a Google úgy tervezi meg az újdonságot, hogy az a mobiloktól kezdve, a tableteken át minden eszközön elfusson. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Fuchsia érkezésével a Samsung saját androidos felülete, a One UI is búcsúzik-e, vagy esetleg hozzáigazítják az új rendszerhez.

Ha a váltás valóban megtörtánik, az Android kivezetése minden bizonnyal éveket vesz majd igénybe.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!