Új infók érkeztek a Facebook okosórájáról

Új infók érkeztek a Facebook okosórájáról
A napokban még több pletyka érkezett a Facebook okosórájáról, többek közt, hogy a hardver kijelzője két kamerát kaphat, és ráadásul lecsatolható lesz a rozsdamentes acél káváról.

Ez azt a célt szolgálná, hogy a felhasználó szabadabban készíthessen vele fotókat és videókat, amiket utána rögtön megoszthat a Facebook szolgáltatásaiban (telefon nélkül), köztük az Instagramon is, ahová a 2010-es indulás óta csak mobilról lehet feltölteni tartalmakat, asztali gépekről még mindig nem (bár vannak arra utaló jelek, hogy a jövőben ez változhat). Elképzelhető, hogy a kütyü idővel más külső, csatolható kiegészítőket kaphat - írja a The Verge.

Az eszköz vélhetően Android-alapú lesz (szóba jöhet a Wear OS), de olyanról is lehetett már hallani, hogy a közösségi óriás saját operációs rendszert fejleszt, amit többek közt viselhető eszközökre szán. A kiegészítővel elsősorban üzeneteket lehetne fogadni és írni, emellett különféle aktivitással és fitnesszel kapcsolatos funkciókat is kínálna. A lap forrásai szerint az okosóra támogatná a mobilhálózati kapcsolatot, azaz nem lenne szükség a használatához okostelefonra. Ezzel a Facebook az Apple és a Huawei versenytársaként próbálkozik, ennek a két gyártónak a kínálatában már vannak olyan modellek, amik képesek önállóan működni.

Várhatóan a jövő év nyarán jelenik meg, egyelőre még nem tudni mennyiért, többen is 400 dollár (kb. 113 ezer forint) körüli árcímkét sejtenek.

(24.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook, okosóra