Új gyorsbillentyűt vezet be a Google

Új gyorsbillentyűt vezet be a Google
A jövőben gyorsabban tudunk majd keresni a Google-ben, asztali gépek esetében az egerünkre sem feltétlenül lesz szükség ehhez.

Új gyorsbillentyűt vezet be a Google, hogy a jövőben gyorsabbak legyenek a keresések. A 9to5Google szúrta ki, hogy ha valaki végrehajt egy keresést, majd a találati oldalon bármelyik billentyűt lenyomjuk, egy felugró ablakban megjelenő üzenettel találkozhat. A bal alsó sarokban felbukkanó információ szerint ha megnyomjuk a / billentyűt, rögtön visszaugorhatunk a keresőmezőbe.

Az üzenettel már a magyar felhasználók is találkozhatnak. Az újdonságot mi is kipróbáltuk, és egyelőre felemás eredményre jutottunk: bár az üzenet valóban megjelenik, a / gomb megnyomására egyelőre nem reagál a Google.

A fejlesztés mindenesetre hasznos: a jövőben sokkal gyorsabban lehet majd pontosítani a keresést. Ha például nem csak a Samsung Galaxy S21 telefonokra akarunk rákeresni, hanem egy konkrét modellre (például a Galaxy S21 Ultrára), akkor elég csak a / gombot lenyomni, majd gyorsan bepötyögni az "Ultra" szót.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: google