Új funkcióval bővül a Google Drive

Új funkcióval bővül a Google Drive
A Google Drive új funkciója fokozatosan válik elérhetővé a következő hetekben. Segítségével kitilthatjuk személyes tárhelyünkről a spameket és trollokat.

A Google Drive nem csak remek tárhelyként funkcionál, hanem arra is lehetőséget biztosít felhasználóinak, hogy megosszanak fájlokat és tartalmakat az ismerőseikkel. Bár bizonyos biztonsági funkciók eddig is be voltak építve, a spammerek és trollok mégis könnyedén kijátszhatták ezeket, és kértelen tartalmakkal áraszthatták el tárhelyünket, vagy hozzáférhettek személyes anyagainkhoz. Ezt a problémát oldja meg a Google Drive új funkciója – írja a 24. hu.

A Google új bővítésének köszönhetően ezentúl kitilthatjuk a spameket és illetékteleneket a fiókunkból. Eddig csak manuálisan, egyesével törölhettük a kéretlen tartalmakat, néhány héten belül viszont már arra is lesz lehetőségünk, hogy egyes felhasználók fájlmegosztási képességét letiltsuk, hogy tömegesen távolítsuk el ezeket a fájlokat és mappákat, illetve hogy a megosztott fájljainkhoz való hozzáférést megtagadjuk, akkor is ha azt korábban engedélyeztük.

A funkció nagyon egyszerűen működik. Elég csak rákattintani az adott fájlra, a felugró párbeszédpanelen pedig a tiltás opciót választani.

A frissítés fokozatosan válik majd elérhetővé néhány héten belül.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!