Új funkciók jönnek a Facebookra!

Új funkciók jönnek a Facebookra!
A Facebook több olyan eszközt is ad a csoportadminisztrátorok kezébe, ami segíthet visszafogni a sértegető, bántó hozzászólásokat, bejegyzéseket.

A Facebookon megjelenő bántó, vagy egyenesen gyűlölködő hozzászólások moderálása eddig is lehetséges volt, ám a közösségi oldal most a csoportok adminisztrátorai számára szeretne egy plusz eszközt adni, amivel vissza lehetne vágni ezeket a hozzászólásokat.

Az új funkció lehetővé teszi, hogy az adminok egy adott csoporttag számára meghatározzák, hogy mennyi ideig ne tehessen közzé új bejegyzést, illetve korlátozhatják, hogy egy adott bejegyzéshez hány új hozzászólás érkezhet. Emellett egy olyan eszközt is tesztel a Facebook, ami riasztást küld az adminnak, ha egy bejegyzésnél káros kommentfolyamot érzékel.

A frissítés azt mutatja, a Facebook jelentős mértékben számít a csoportok kezelőinek segítségére a káros tartalmak és felhasználók kiszűrésében. Ugyanakkor az Engadget szerint ez a fajta stratégia nem minden esetben hatékony, sőt, van olyan helyzet is, amikor egy csoport adminja a probléma részét képezi.

A cég az év elején kijelentette: a jövőben szigorúbb büntetést szab ki azokra a csoportokra, amelyek többször is megszegik a felhasználási feltételeket.

A fenti frissítés mellett más újdonságot is kapnak az adminok. Ilyen például az az összesítés, ami megmutatja, hogy egy adott felhasználóval hányszor volt már probléma – például hányszor kellett eltávolítani a bejegyzését a szabályok megsértése miatt.

Mindezek mellett egy olyan új eszközt is készített, ami lehetővé teszi, hogy az adminok korlátozzák az új csoporttagok, vagy az új Facebook-felhasználók megjegyzéseit.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: funkció, Facebook