Új évszak, új ízek, új világok – 4 app a HONOR-tól az őszi-téli főzőcskézéshez

Új évszak, új ízek, új világok – 4 app a HONOR-tól az őszi-téli főzőcskézéshez
Az évszakváltás az ízvilágok változását is magával hordozza, ugyanis az aktuálisan elérhető alapanyagok és a szezonális hangulat mind hatással vannak arra, hogy mit főzhetünk, illetve mit kívánunk ilyenkor. Az alábbi appok hasznosak lehetnek ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki kulináris élményeinkből.

Éléskamránk az első lépés

A rendelkezésünkre álló alapanyagokból számos finomság születhet, azonban fontos tudnunk, hogy mit meddig és hogyan tárolhatunk. Erre kiváló a FoodKeeper, egy az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium által készített app, ahol – angol nyelven – megnézhetjük, hogy a különböző ételek frissen vagy fagyasztva meddig állnak el. Ez főleg akkor jön jól, ha már nincs meg az eredeti csomagolása valaminek, vagy olyan terméket vettünk – zöldség vagy gyümölcs, kenyérféle, stb. –, amin amúgy sincs feltüntetve.

Mit főzzünk és miből?

A SuperCook egy fantasztikus alkalmazás, amibe betáplálhatjuk az otthon meglévő alapanyagokat, és ezek alapján kínál különböző recepteket – így lehet, hogy el se kell mennünk bevásárolni. Ha mégis, akkor bevásárlólistát is írhatunk, ami segít majd levadászni azokat a hőn áhított hozzávalókat. Ehhez ideális társ lehet a HONOR 90, ugyanis hosszú akkumulátor-üzemidejének köszönhetően akár egy nagyobb bevásárlótúrára is indulhatunk anélkül, hogy aggódnunk kéne a telefon lemerülése miatt.

A tervezés egy fontos lépés

A Mealime segítségével mindenféle paraméter mentén előre megtervezhetjük heti menünket – beállíthatjuk, hogy milyen jellegű ételekre vágyunk, mire vagyunk allergiásak és mit nem szeretünk, illetve hány adagot szeretnénk. Ezt követően kiválaszthatjuk a felkínált lehetőségek közül az ételeket, az app pedig úgy rakja össze a bevásárlólistánkat, hogy hetente csak egyszer kelljen a boltba mennünk. Kifejezetten jó, ha szeretnénk előre tervezni, illetve tartani magunkat egy adott diétához.

Minden konyhába kell receptfüzet

Bizonyára mindenki fejből tudja receptjeit, azonban az új ízek felfedezéséhez, vagy épp a ritkán készített ételek megőrzéséhez elengedhetetlen egy receptfüzet. A Stashcook ezt digitális formában valósítja meg, amibe manuálisan is vezethetjük receptjeinket, de rá is kereshetünk az interneten új lehetőségekre. Utóbbi esetben automatikusan lementhetjük az elkészítési folyamatokat és az alapanyagokat, hogy egységesen jelenítse meg a program. Remekül jöhet ilyenkor egy olyan tablet, mint például a HONOR Pad X9, amivel nagy kijelzőn és remek képfrissítéssel járhatjuk be a receptvilág izgalmas berkeit.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!