Új androidos funkció jön, ezt neked is használnod kell!

Új androidos funkció jön, ezt neked is használnod kell!
Bővíti a Digital Wellbeing nevű androidos szolgáltatását a Google. A keresőcég ezúttal az utcai mobilhasználatot próbálja visszafogni, hogy kevesebb legyen a baleset.

Megkezdte egy új okosság, a “Heads Up” nevű funkció tesztelését az Android rendszerben a Google – derül ki a Twitteren megjelent képernyőképekből, amiket a 9to5Google is bemutatott.

A portál szerint a fejlesztés a kinti (utcai) mobilhasználat ellen született: ha a felhasználó aktiválja a vonatkozó beállítást, úgy a telefon mindannyiszor figyelmeztetést küld majd neki, ahányszor csak a képernyőre néz sétáláskor. A fejlesztés konkrét előzménye, hogy az amerikaiakat évről évre rengeteg baleset éri az utcai mobilozás miatt.

Az újdonságot a Digital Wellbeing nevű szolgáltatáson keresztül fogja élesíteni a Google, ami a mobilhasználatot különféle módon csillapító programcsomag összefoglaló neve. Ennek segítségével igyekszik csökkenteni a képernyő előtt töltött időt a keresőcég.

A Google első körben a saját gyártású Pixel telefonjain teszteli az új funkciót, de az idővel nagy valószínűséggel más készülékekre is elérhetővé válik. Azt ugyanakkor még nem tudni, hogy pontosan mikor.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!