Új alkalmazást fejleszt a Google

Új alkalmazást fejleszt a Google
A Google már javában dolgozik a Switch to Android nevű alkalmazáson, hogy segítsen azoknak, akik iOS-ről Androidra váltanának.

Úgy tűnik, a Google nagyon szeretné megkönnyíteni azon iPhone-t használók dolgát, akik androidosra cserélnék a telefonjukat. A 9to5Google egy olyan újdonságot szúrt ki a mobilos operációs rendszer legújabb verziójában, ami arra utal, a Google az iPhone-okra telepíthető, az átköltözést egyszerűvé tevő alkalmazás elkészítésén dolgozik.

A lap szerint a Google jelenleg azt teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy a kontaktlistájukat, a naptárbejegyzéseket és a fotókat feltöltsék a Google Drive-ba, majd a váltás után ugyanazzal a fiókkal letöltsék az adatokat az androidos készülékükre.

Ehhez képest a Switch to Android alkalmazás jóval rugalmasabb átvitelt biztosít egyik készülékről a másikra. A beszámoló szerint az alábbi használati utasításra bukkantak a kódban.

1. lépés: Töltsük le a Switch to Android appot az App Store-ból.

2. lépés: Nyissuk meg a hálózati beállításokat.

3. lépés: Válasszuk ki a megfelelő hálózatot, majd adjuk meg az ahhoz tartozó jelszót.

Az alkalmazás ezek után egy kvázi wifi hotspotként működve elvégzi a műveletet. A leírás szerint nemcsak a fentebb említett adatokat, de az SMS-eket és és az alkalmazásokat is átvihetjük majd az androidos készülékre. Ehhez az iTunes-jelszót is meg kell majd adnunk.

A GSMArena megjegyzi, bár az alkalmazások átvitelével kapcsolatban nem sok részletet tudni, de az szinte biztos, hogy a fizetős appok nem kerülnek majd át az androidos telefonra, azokat újra meg kell majd venni a Play áruházban.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: google, Android, iOS