Új Pokémon-játék jön még idén

Új Pokémon-játék jön még idén
Miközben a játékszoftver-eladási listák élén világszerte ott az alig egy hónapja megjelent Pokémon Legends: Arceus, újabb játékokat jelentett be a franchise mögött dolgozó Pokémon Company. Hatalmas bebarangolható terület, új lényeg jönnek.

A Pokémon Scarlet és Pokémon Violet nyílt világú játékok, melyekben óriási területet barangolhatunk majd be a pokémonokra vadászó főhőssel - írja a hvg.hu. Ezt a játéktípust még mindig csak ízlelik a széria rajongói, hosszú évek után éppen a most közkézen forgó Arceus hozta be a stílust a pikachus programok világába. Az eladási számok és a kritikák összegzésével kialakult 83 pontos Metacritic-mutatót elnézve úgy tűnik, sikerrel.

Az újdonságokban Sprigatitót, Fuecocót vagy Quaxlyt választhatják első pokémonjukként a – kiadástól függő felszerelésben játszó – játékosok.

A lények képességeiről is nyilvánosságra került már néhány információ. A fejlődésükről egyelőre nem sokat tudni.

A Pokémon Company hétfőn külön közleményben jelezte: a világban jelenleg zajló eseményekre tekintettel visszafogottan kommunikál az új játékokról.

A Game Freak stúdió által fejlesztett Pokémon Scarlet és a Pokémon Violet valamikor 2022 végén jelennek majd meg a – már 100 millió eladott darabszámot is túlszárnyaló – Nintendo Switch konzolra.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Pokémon, játék