Új Instagram funkció érkezik: kiradírozhatjuk az összes posztunkat

Új Instagram funkció érkezik: kiradírozhatjuk az összes posztunkat
Számos új funkció bevezetését jelentett be az Instagram. Az újítások elsősorban a gyerekek és fiatalok védelmét biztosítják.

Nemrég nagy felháborodást váltott ki, hogy a Meta Instgramot szeretne nyitni a 13 éven aluli felhasználóknak.  Azóta, hogy kiszivárgott, mennyire toxikusan hat a platform a fiatal generációkra, a Meta átértékelte a dolgot, és egy sor gyermekek védelmét szolgáló új funkciót jelentett be. Ezeket a hvg.hu gyűjtötte össze.

Az újítások között szerepel a Take a break funkció. Az Instagram a jövőben jelezni fogja, ha túl sok időt töltöttünk az alkalmazásban, vagy ha túl sokáig néztünk egy bizonyos témához kapcsolódó tartalmat. Első körben az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Kanadában élesedik a funkció, és leginkább a tizenéves felhasználók számíthatnak figyelmeztetésre.

De a szülők nem csak ennek örülhetnek. Márciustól már arra is lesz lehetőségük, hogy megnézzék, mennyi időt töltött gyermekük az app használatával, sőt időkorlátot is beállíthatnak számukra. Ha gyermekük letilt egy másik felhasználót, arról a szülők értesítést kapnak, így ők is tudni fognak róla, hogy érdemes beszélni gyermekükkel. Bár a fiatalkorúak eddig sem tudtak privát üzenetet küldeni idegen felhasználóknak, jövőre már megemlíteni vagy megjelölni sem tudják őket.

Az Instagram talán legnagyobb újítása, hogy ezentúl minden felhasználónak lehetősége lesz egyszerűen kiradírozni az összes korábbi posztját.  Ezt a funkciót nem csak a gyerekek és szülők számára teszi elérhetővé a platform.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!