Úgy fogunk kinézni mint egy karácsonyfa?A hordozható jövő.

Úgy fogunk kinézni mint egy karácsonyfa?A hordozható jövő.
A Google szemüvege után egy tucat hordozható kütyü jöhet. Erről gondolkodott el a Zocdoc bloggere egy infografika segítségével. A jövő már nem Sci-Fi.

A jövő és az intelligens eszközök összekapcsolódása sokat változtathat a mindennapjainkon. A közösségi média és az okos fittnes eszközök, futócipők futurisztikus értéke mára gyakorlatilag nullára csökkent. A Google Glas megjelenése azonban új okoskütyü forradalmat indított. A közeli jövő eszközei valószinűleg olyan kicsik lesznek, hogy akár egy gyűrűben, vagy órában is elférnek majd.

Minden mindennel kommunikál majd, adatot gyüjt és big date épül a legegyszerűbb tevékenységünkből is, mint az edzés. Cserébe a kutatók névtelen adatok tömegeiből vonhatnak le következtetéseket az egészségi állapotunkról, fizikai kondíciónkról, szokásainkról.

A hordozhatóságok felváltja az ultrahordozhatóság, az adattárolást csak rövid távon kell kezelni, hosszú távon minden a felhőbe kerül. A szenzoraink nem csak edzéseink, tesstünk adatait mérik majd, kibővül a világ jelenségeit mérő eszközök tárháza.

A hordozható eszközeink alvásunkat ellenőrzik éjjel, egészségünket 24 órában figyelik. Orvosaink azonnali adatainkra reagálva állítják be a gyógyszereinket, amelyek bevételére mobilunk - bármilyen is lesz az - figyelmeztet majd. (a kép forrása: ZocDoc blog)

A fentiek üzleti felhasználásáról bővebben halhat az online evolúció napjain: március 12-én és 13-án az Evolution konferencián

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!