Ötmilliárdan töltötték le ezt az alkalmazást! Te is köztük vagy?

Ötmilliárdan töltötték le ezt az alkalmazást! Te is köztük vagy?
Harmadikként újabb, nem Google-alkalmazás léphette át az ötmilliárdos letöltési számot az androidos alkalmazás-áruházában: a Facebook Messenger.

Lassan szinte természetesnek tűnik, ha egy androidos alkalmazás átlépi az egymilliárdos letöltést (van is bőven belőlük a Google Play áruházban), hiszen rengeteg okostelefont hajtja ez a rendszer. Az ötmilliárdos letöltési szám azonban még igencsak ritka, és elsősorban a Google saját, előretelepített alkalmazásai érintettek benne, köztük például a YouTube, a Gmail vagy a Google Maps.

A tizenegy „ötmilliárdos” letöltés közül eddig csak kettő volt nem google-os alkalmazás, igaz, ugyanaz a nagyvállalat áll mögötte: a Facebook. A Facebook app 2019-ben, míg a WhatsApp tavaly érte el ezt a sikert. A harmadikként e klubhoz csatlakozott alkalmazás gazdája is a Facebook maradt, ugyanis az androidos Facebook Messenger lépte át az említett letöltési küszöböt. Kis érdekesség, hogy ez pont öt évvel azután történik, hogy a Facebook abszolválta az egymilliárdos számot, ismét csak elsőként a Google után. Bár a telepítések ilyen nagy száma minden bizonnyal a Facebook növekvő népszerűségének tudható be, azért annak is köszönhető, hogy a platform megállapodást kötött számos okostelefon-gyártóval alkalmazásai előre telepítésére.

Sok a vita manapság a Facebookot illetően, azonban – jegyzi meg az Android Police – ez a letöltésszám is mutatja, hogy milyen nagymértékben támaszkodnak a felhasználók a Facebookra a kommunikáció során. Maga a vállalat is azon dolgozik, hogy tovább növelje csevegőbirodalmát, és egy olyan platformokon átívelő háttérrendszert épít, amely végül lehetővé teszi üzenetküldő alkalmazásainak együttműködését. Persze még mindig rengeteg a tennivaló, főleg a magánszféra védelme területén. A Messengernél nincs például végpontok közötti titkosítás, és ez egy ideig eltarthat még, mire ez megváltozik. Mindenesetre e mostani szám emlékeztet arra, hogy igen hosszú utat kell még megtenniük az olyan alkalmazásoknak, mint a Signal és a Telegram, hogy akárcsak megközelítsék a Messenger (és persze a WhatsApp) népszerűségét.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!