Öt új tanulást segítő alkalmazás a diákoknak

Öt új tanulást segítő alkalmazás a diákoknak
Újra itt a középiskolai felvételi időszak, és rengeteg diák izgatottan készül ezekre a meghatározó vizsgákra. A felkészülést az alábbi öt alkalmazás segítheti, hogy a szokásos stresszt leszámítva gördülékenyen menjenek a dolgok.

Terv a lelke mindennek

A School Planner segít a diákoknak optimalizálni a tanulási időt, és hatékonyabbá tenni a folyamatot azzal, hogy eszközt biztosít a tervek kialakításához. A tanulnivalók sokasága nyomasztó és zavaró lehet, de a megfelelő tervezéssel átlátható és jobban kivitelezhető lehet mindez. A középiskolán túl pedig a felsőoktatásban is jól jön az, ha így állnak hozzá a tanulók a félévekhez.

Jegyzetek mindenek felett

Jegyzetek készítése nélkül egy vizsgának sem lehet nekivágni, a körmölést, majd az esetenkénti csúnya írást és kaotikus papírösszességet igyekszik ellenpontozni az Evernote. Ezzel az alkalmazással kiválóan lehet akár a meglévő jegyzeteket bevinni és rendszerezni – ami már önmagában segít a tanulásban –, vagy már alapból itt kezdeni a folyamatot.

Kártyázz, de ne úgy!

A Quizlet egy fantasztikus, egyszerű, de lehetőségekben gazdag app, amivel kvízkártyákat lehet létrehozni. A flashcardok gyártása már magában is óriási gyakorlás, viszont rengeteg meglévő csomag közül is lehet szemezgetni, amiket tanárok és diákok állítottak már korábban össze. Ez az alkalmazás kifejezetten ideális arra is, hogy a konkrét vizsgák elé besűrítsünk egy kis gyakorlást. A HONOR Magic4 Lite ideális telefon ráadásul a készülő tanulóknak, elvégre elbír több appot és elképesztően gyorsan fel lehet tölteni saját töltőjével: fél óra alatt több mint 80%-on tarthat akkumulátora a SuperCharge-dzsal. A HONOR saját RAM Turbo technológiája pedig még több RAM-ot tesz elérhetővé, amivel párhuzamosan akár 20 app is zökkenőmentesen futhat.

Használd az elmédet!

Vannak, akik a kártyákra esküsznek, míg másoknak a kapcsolatokra rámutató „mindmap" megvalósítás segít: ehhez szuper választás a Coggle. Az app szimplán, de látványos módon ad lehetőség arra, hogy vizuálisan jelenítsük meg a kapcsolatokat a különféle témák és elemeik között. Ez remek választás lehet a történelmi vagy irodalmi összefüggések feltérképezésében, de a megfelelő kezekben bármilyen tantárgynál jól jöhet.

Ne felejts el pihenni!

Az okostelefonok kiválóak arra, hogy megkönnyítsenek rengeteg feladatot, és segítsenek a produktivitásban. A nonstop információáramlás azonban nehezítheti is a koncentrálást, és ezt igyekszik ellensúlyozni a Forest. A programban egy magot lehet elültetni, amely akkor nő ki fává, ha épp nem használjuk: így jópofa módon kapunk „jutalmat" azért, ha képesek vagyunk „lecsatlakozni" a hálóról.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!