Összehajtható, kinyújtható telefonoké a jövő?

Összehajtható, kinyújtható telefonoké a jövő?
A piaci elemzők szerint lesz bőven választék hajtható és nyújtható telefonokból ebben az évben, csak tudjuk majd megfizetni ezeket.

Legalább nyolc márka 12 különböző összehajtható és nyújtható okostelefonja jelenik meg a piacon az év második felében – idézi a GizmoChina a kijelzőipari elemzéssel foglalkozó DSCC vezérigazgatóját, Ross Youngot, aki szerint a Samsung Electronics 2021 harmadik negyedévéig elhalasztja újgenerációs összehajtható okostelefonjainak piacra dobását, viszont akkor legalább három különböző modellel jelenik majd meg. A Galaxy Z Fold sorozat helyettesítheti a Galaxy Note szériát (ez utóbbi a vállalat második zászlóshajó-sorozata a Galaxy S sorozat után), és piacra kerülhet egy olcsóbb Galaxy Z Flip márkájú összehajtható kagylótelefon is.

Az előrejelzések szerint a Samsung Electronics 2021-ben 81 százalékos és 76 százalékos részesedéssel vezeti majd az összehajtható és nyújtható okostelefonok piacát. A Samsung Display, a Samsung Electronics testvérvállalatának piaci részesedése a 2020-as 83,5 százalékról 87 százalékról nő ebben az évben, és a kijelzőket más márkáknak is értékesíteni fogja 2021 második felében.

A teljes összecsukható okostelefonos piac eladásai azonban az első és a második negyedévében várhatóan csak egy, illetve 40 százalékkal nő, azonban a további két negyedévben meghaladhatják a 100 százalékot. Idén várhatóan több mint 5,1 millió összehajtható és nyújtható okostelefon kerül piacra, és ezek közül hárommillió darab kiszállítása állítólag csak az utolsó negyedévben történik.

A formai tényezőjükben a Galaxy Z Foldra emlékeztető (könyvszerű) modellek adhatják az említett piac 49 százalékát (tavaly 39 százalék volt ez az érték). Ennek oka lehet a kategóriába belépő gyártók (pl. Oppo, Vivo, Xiaomi, sőt esetleg a Google), akik előnyben részesítik az ilyesfajta telefonokat. Ross Young szerint egyébként az új belépők között akár 8,2”-es kagylós kialakítású hajtható telefonok is lehetnek.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: mobil