Óriási akkumulátor-meglepetéssel jön a Xiaomi új mobilja

Óriási akkumulátor-meglepetéssel jön a Xiaomi új mobilja
Hétfőn mutatja be új csúcsmobilját a Xiaomi. A Xiaomi Mi 11 Ultra több szempontból is érdekes lehet.

Nagy bejelentésre készül a Xiaomi március 29-én. Az eddigi értesülések szerint a cég három vagy négy készüléket is bemutathat a Mi 11-családból, valamint többévnyi kihagyás után új modellel bővülhe az Mi Mix-sorozat is (Utóbbi kapcsán érdekesség, hogy a telefonba folyékony lencsét tesz a vállalat.) - írja a hvg.hu.

A Xiaomi a kínai közösségi oldalon, a Weibón posztolt arról, a hétfőn érkező Mi 11 Ultrában egy újfajta akkummulátor kerül. Egész pontosan egy szilícium-oxid anód technológiájára épülő darab, amely elméletileg akár a jelenlegi Li-Ion akkuknál 10x nagyobb kapacitást hozhat.

A lítiumion-akkumulátorban grafitot használnak a gyártók anódként, ám az elmúlt időszakban több elektromos autókat gyártó cég is elkezdett kísérletezni azzal, hogy másfajta anódot tegyenek az egységbe. Ilyen például a Tesla is.

A Xiaomi szerint a pakkot szupergyorsan lehet majd tölteni,és azt is lehetővé teszi, hogy a készülék az eddiginél vékonyabb legyen.

De lesz még egy érdekesség a telefon belsejében: egy újfajta processzor.

Ez valószínűleg a 2017-ben bejelentett, saját fejlesztésű Surge-vonal visszatérését jelentheti. A kínai vállalat eszközeiben jelenleg a Qualcomm processzora dolgozik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Xiaomi, mobil