Önvezető busz ütött el egy sportolót a paralimpiai faluban

Önvezető busz ütött el egy sportolót a paralimpiai faluban
A japán dzsúdósnak a sérülései miatt vissza kellett lépnie a versenytől.

Balesetet szenvedett csütörtökön a tokiói paralimpia alatt a 30 éves Kitazono Aramicu; a japán dzsúdóst egy önvezető jármű elütötte, amikor a látássérült versenyző át akart kelni a zebrán. A busz jobbra kanyarodás után érkezett a kereszteződésbe, majd a zebrához - írja a hvg.hu.

Az e-Palette nevű elektromos önvezető buszt a Toyota készítette. A hasonló eszközök folyamatosan járnak a paralimpiai faluban.

A dzsúdóssal történt baleset előtt a busz megállt, mert embert érzékelt maga előtt. Ezután viszont újra elindult, majd 1-2 km/órás sebességgel befordulva nekiment a sportolónak.

A buszon két operátor és öt utas tartózkodott, nekik nem esett bajuk, a versenyző azonban zúzódásos sérüléseket szerzett, többek közt a fején és a testén. Emiatt nem tudta folytatni a szombati versenyt. (Kitazono Aramicu a férfiak 81 kilogrammos versenyében szerepelt.

A Toyota azt közölte, hogy mindenre kiterjedő vizsgálatot végez az ügyben, annak lezárultáig pedig felfüggesztik a járművek használatát a paralimpiai faluban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!