Íme néhány tipp a hatékony tavaszi nagytakarításhoz

Íme néhány tipp a hatékony tavaszi nagytakarításhoz
A napfényes mindennapok nemcsak a strandszezon közeledtét jelzik előre, hanem azt is, hogy eljött az ideje a szokásos, tavaszi nagytakarításnak. Az ablakpucolás, a függönyök lecserélése csak néhánya azoknak a feladatoknak, amelyeket érdemes elvégeznünk, ha szeretnénk igazán felfrissíteni otthonunkat. A Samsung hatékony okoseszközeivel rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg, hogy hamarabb dőlhessünk hátra a tiszta lakásban vagy épp hódolhassunk kedvenc szabadidős tevékenységeinknek a napsütésben.

Függönyt fel!

Bár a téli hónapokban praktikus vastagabb anyagú függönyökkel megőriznünk otthonunk melegét, tavasszal újra előkerülhetnek a könnyed ablak takarók, hogy akár kanapénkról élvezhessük a varázslatos napsütést. A szekrény mélyéről előkerülő nyári függönyöket azonban érdemes egy frissítő mosással újra életre kelteni. Ebben hatékony segítséget nyújthatnak a Samsung Bespoke MI mosógépei, amelyekkel a függöny anyagának és mosási preferenciáinak megfelelően nyílik lehetőség a tisztításra.

Ne söpörd a szőnyeg alá!

A tavaszi nagytakarítás során érdemes figyelmet fordítani a szőnyegekre és a kanapéhuzatokra is. Egy nagy szívóerejű porszívóval rengeteg portól és szösztől szabadíthatjuk meg ezeket a felületeket, ezáltal pedig javíthatjuk a helyiség levegőtisztaságát is. Amennyiben házikedvencek is lakják az otthonunkat, az állatszőrök ellen is fel kell venni a harcot, hiszen azok nem csak a bútorok huzatára, de akár kedvenc ruhadarabjainkra is könnyen átragadhatnak. A Samsung akár 210 W szívóerejű, Jet Cyclone technológiával rendelkező Bespoke Jet pet porszívói egyaránt hatékonyan lépnek fel a porszemcsék és a levedlett állatszőrök ellen.

Ha nem tiszta a levegő...

A nyári szezonban több levegőt engedhetünk be otthonunkba, és ugyan fontos és hasznos a rendszeres szellőztetés, a levegő minősége több okból kifolyólag kérdéses lehet. A különböző növények virágzása az allergiával küzdők, a szmog pedig a forgalmas helyen élők helyzetét nehezíti meg, így nem biztos, hogy számukra valóban tiszta levegőt engedhetnek be otthonukba. A még tisztább otthon megteremtésében a Samsung légtisztítói többrétegű tisztítási rendszerei segítenek. A választott készüléktől függően a légtisztítók 34 és 90 négyzetméter közötti területet is képesek megtisztítani.

Frissítsd fel a kollekciód!

Búcsút inthetünk a vastag kabátoknak, pulóvereknek és hosszú ujjú pólóknak, újra elővehetjük lengébb ruháinkat és a nyári kiegészítőket. Ez a hír már önmagában örömteli, azonban ilyenkor érdemes felfrissíteni a ruhadarabokat, hiszen azok több hónapot is pihenhetnek a gardróbszekrényben, és elkerülhetetlen, hogy ez idő alatt ne keletkezzenek rajtuk gyűrődések. A Samsung AirDresser készülékeivel azonban nemcsak a mosás, de a vasalás folyamatát is megspórolják, hiszen a WrinkleCare funkció kisimítja a gyűrődéseket, a JetSteam pedig felfrissíti és baktériumoktól mentesíti a ruhákat. Így pedig nem kell vasalót ragadni, amely kifejezetten előnyös a melegebb hónapokban, hiszen így nem fűtjük fel a szobát.

Okosan a SmartThings rendszerrel!

A Samsung készülékei hatékony segítséget nyújtanak egyaránt az otthon tisztán tartása és a ruhaápolás területén, azonban legtöbbször egy akadályba ütközünk – az idő hiányába. A SmartThings ökoszisztémája úgy lett megalkotva, hogy az applikáció használatával távolról tudjuk kezelni okoseszközeinket, egyszerre vezérelve így például a ruhaápoló készülékeket. Pontosan nyomon követhetővé válik az összes kompatibilis eszköz, így az alkalmazás segít a takarítás ütemezésében és tervezésében.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Samsung, smart home