Így nézheted meg, mennyire vannak biztonságban az adataid!

Így nézheted meg, mennyire vannak biztonságban az adataid!
A Google nemrég egy olyan lehetőséget is beépített a Chrome böngészőbe, amivel megnézhetjük, mennyire vannak biztonságban az adataink. Az alábbi néhány lépést érdemes időről időre elvégezni.

Bár jónéhány böngésző van, amit telepíthetünk a számítógépünkre, a piacot toronymagasan vezeti a Google programja, a Chrome - írja a hvg.hu. A szoftver nemcsak a kényelmi funkciói miatt népszerű: több olyan megoldás is került bele, ami segít megvédeni a felhasználók adatait.

Az egyik ilyen az, hogy biztonsági ellenőrzést futtathatunk le, ami nemcsak azt mondja meg, hogy mely általunk telepített bővítmény lehet veszélyes, de azt is jelzi, ha egy adatvédelmi incidens miatt valamelyik oldalról illetéktelen kezekbe juthatott a jelszavunk. A funkciót még 2020 végén vezette be a Google, és azóta is az egyik leghasznosabb, ami a böngészőben van.

A futtatáshoz nyissuk meg a böngésző menüjét, majd válasszuk ki a Beállítások menüpontot. Ezek után a bal oldali listában keressük meg a Biztonsági ellenőrzés részt. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!