Így lesz gyorsabb a böngésződ

Így lesz gyorsabb a böngésződ
Hasznos funkciók érkeznek a Google Chrome legújabb frissítésével. A Memory Saver elnevezésű mód az inaktív lapok felfüggesztése nyomán akár a memória 30 százalékát is fel tudja szabadítani, az Energy Saver üzemmód pedig a laptopunk élettartamát hosszabbíthatja meg.

Mark Chang, a Chrome csoport termékmenedzsere elmondta, a Memory Saver mód felszabadítja a nem használt lapok által elfoglalt memóriát, így az aktív weboldalak sokkal gördülékenyebbek lesznek - írja a 24.hu. Ez különösen akkor jöhet majd jól, ha más memóriaigényes alkalmazásokat is futtatunk. A felfüggesztett inaktív lapok automatikusan újratöltődnek, amikor a felhasználóknak szükségük van rájuk.

Emellett olyan oldalakat is kiválaszthatunk, amiket soha nem akarunk inaktívvá tenni.

A Google emellett egy másik teljesítményjavító funkciót is bejelentett: az Energy Saver nevű funkciót, amely képes meghosszabbítani a laptop akkumulátorának élettartamát. Ez az üzemmód akkor lép működésbe, ha az akkumulátor töltöttsége 20 százalék alá csökken. Az energiamegtakarítás a megnyitott lapok egyes vizuális effektjeinek és háttértevékenységeinek korlátozásával jön létre.

A memóriakímélő és energiatakarékos funkciókat a Google Chrome legújabb asztali verziójával vezették be, de heteken belül az iOS és Android alapú mobilokon is elérhető lesz. Az új funkciók könnyedén kikapcsolhatók a Google Chrome Beállítások menüjéből.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Chrome, böngésző