Így kapcsolhatja ki a YouTube-on az idegesítő automatikus lejátszást

Így kapcsolhatja ki a YouTube-on az idegesítő automatikus lejátszást
Bár a YouTube szeretné, ha egymás után automatikusan indulnának a videók, ez gyakran zavaró. A beállítást könnyen kikapcsolhatjuk.

A Google által közölt adatok szerint a YouTube-on naponta több mint egymilliárd órányi videót néznek a felhasználók, ami több milliárd videómegtekintéshez kötődik. Azt viszont nem tudni, hogy ennek mekkora részét teszi ki az, hogy a YouTube az asztali böngészős változatban, valamint a mobilalkalmazásban is alapértelmezés szerint bekapcsolja az automatikus videólejátszást - írja a hvg.hu.

Ez az aprónak tűnő beállítás meglehetősen bosszantó lehet, főleg akkor, ha valaki mobilnettel nézne meg egy videót, aminek a végén a rendszer automatikusan elkezdi betölteni a következő tartalmat. Szerencsére ez a beállítás megváltoztatható, és nem is kell túl sok erőfeszítés hozzá.

Az asztali böngészős változatban van egyszerűbb dolgunk: ha elindítunk egy videót, a panel jobb felében megjelenő kis kapcsolót állítsuk át, így a következő videót nem fogja automatikusan elindítani nekünk a YouTube.

A mobilos alkalmazásban már egy fokkal trükkösebb a beállítás kikapcsolása – de tényleg csak egy fokkal. Elsőként bökjünk rá az app jobb felső sarkában található profilképünkre, majd keressük meg a Megtekintési idő nevű menüpontot.

Ha rányomtunk, görgessünk lejjebb, amíg meg nem látjuk a Következő videó automatikus lejátszása felirattal ellátott kapcsolót. Ezt pöccintsük át, és már készen is vagyunk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: youtube, video