Így előzheted meg, hogy vírusos legyen a számítógéped netezés közben

Így előzheted meg, hogy vírusos legyen a számítógéped netezés közben
Létezik egy weboldal, ami képes ellenőrizni és kiszűrni a gyanús vagy veszélyes internetes oldalakat, hogy biztosan ne legyen vírusos a számítógéped.

A kiberbűnözés fejlődésével egyre több rosszindulatú weboldal tűnik fel, melyek vírusokkal fertőzik meg a felhasználók számítógépeit. Egy-egy ismeretlen site felkeresése bizony nagy rizikót jelenthet, így felkeresés előtt mindenképp érdemes megvizsgálni a gyanúsnak tűnő oldalakat. Szerencsére létezik egy megoldás, mellyel ingyenesen ellenőrizhetjük a webhelyeket.

A Sucuri SiteCheck egy megbízható ingyenes online szolgáltatás, mellyel pillanatok alatt ellenőrizhetjük a gyanúsnak tűnő oldalakat. Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy a feljövő szövegmezőbe beírjuk a vizsgálni kívánt oldal URL-jét, majd a zöld Scan Website gombra kattintunk, az oldal pedig meg is kezdi az ellenőrzést. Az eredmény néhány másodperc múlva már meg is jelenik.

Láthatjuk a weboldal malware- és biztonsági állapotát, de azt is, hogy az online ellenőrző szolgáltatás észlelt-e malware-t, befecskendezett spamet, roncsolást vagy belső szerverhibát. Kiderül, került-e az oldal valahol tiltólistára, illetve a webhely tűzfaláról és az esetleges figyelésről is kapunk információkat.

(Forrás: hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!