Így csinál vezeték nélküli mobiltöltőt az IKEA új kütyüje egy átlagos asztalból

Így csinál vezeték nélküli mobiltöltőt az IKEA új kütyüje egy átlagos asztalból
Az IKEA új eszköze gyakorlatilag bármilyen fa vagy műanyag felületen használható. Töltővezeték sem kell hozzá, és akár egy éjszaka alatt feltölti a készüléket.

A svéd nagyvállalat nem először próbálkozik vezeték nélküli töltést támogató eszközök piacra dobásával. Ilyen volt például korábban a töltést biztosító lámpa, melyre egyszerűen csak rá kellett helyezni mobilunkat. Most viszont egy egészen új, jóval helytakarékosabb módszerrel próbálkoznak – írja a hvg.hu.

A Sjömärke gyakorlatilag egy rögzíthető töltőállomás, melyet fával vagy műanyaggal borított felületek alá lehet elhelyezni. A készülékhez tartozik egy kis kiegészítő is, melyet a felület tetejére ragaszthatunk, kijelölve ezzel a tölteni kívánt készülék helyét. A módszer rendkívül egyszerű, helytakarékos és költséghatékony, hiszen nem kell új berendezéseket vásárolnunk, már meglévő bútoraink is tökéletesen megfelelnek a célnak.

Az új kütyü használatát az IKEA egy rövid videóban is szemlélteti:

A Sjömärke 5 wattos teljesítményt képes leadni, mellyel körülbelül egy éjszaka alatt tud feltölteni egy lemerült készüléket. Nyugodtan ott lehet hagyni, hiszen a beépített biztonsági elemek folyamatosan nyomon követik a telep hőmérsékletét.

Az eszköz minden olyan mobil esetében alkalmazható, mely támogatja a Qi, azaz a vezeték nélküli töltés technológiát. Ma már gyakorlatilag az összes ismert márka mobilja ilyen.

A Sjömärke októberben kerül az IKEA polcaira 39,99 dolláros kezdő árral, ami nagyjából 12 ezer forint, bár a hivatalos magyar árról egyelőre nincsenek hírek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!