iPhone-t használsz? Így kapcsolhatod be a Sötét módot a Google Térképben

iPhone-t használsz? Így kapcsolhatod be a Sötét módot a Google Térképben
A Google még augusztusban jelentette be, hogy jön a Sötét mód az iPhone-okon használt Google Térképbe is.

A Google bő egy éve tette lehetővé az androidos eszközöket használók számára, hogy Sötét módba kapcsolják a Google Térképet. Erre ugyan korábban is volt lehetőség, ám az csak a navigációra vonatkozott, a menürendszerre nem, így a változásnak sok felhasználó örülhetett - írja a hvg.hu.

Az iPhone-osoknak viszont már nem volt ennyire szerencséjük. A Google az év elején beszélt arról, hogy az iOS-en futó alkalmazást is teljesen sötétté változtatja, azt pedig augusztusban jelentette be, hogy el is kezdi kiadni a frissítést. Erre elvileg szeptemberben került sor először, ám a felhasználók közül csak kevesen kaptak értesítést arról, hogy valóban használható ez az opció.

A The Verge azt írja, mostanra minden iPhone-os Google Térképbe bekerült a kapcsoló, ahol át lehet állítani a témát, és azt is elárulta a lap, hogy hol kell azt keresni.

Ehhez az alkalmazás elindítása után a profilképre kell rábökni, majd kiválasztani a Beállítások menüpontot. Ezek után a Sötét módra kell rányomni, hogy végül kiválaszthassuk: be- vagy kikapcsoljuk-e azt, vagy a rendszerbeállításhoz igazítjuk.

Az opciót egyébként hasonlóan lehet kezelni az androidos alkalmazásban is, ott azonban a Beállítások menüpontból még a Téma almenübe is be kell lépni, hogy változtatni tudjunk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!