iPhone-os vagy? Akkor ennek a hírnek örülni fogsz!

iPhone-os vagy? Akkor ennek a hírnek örülni fogsz!
Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással történő hitelesítés kiterjesztéséről szólnak.

A korábbi hírekkel szemben az Apple egyáltalán nem tervezi, hogy lemondana az iPhone-okon az arcfelismerésről az ujjlenyomat-olvasás javára. Éppen ellenkezőleg: tulajdonképpen az összes további iPhone-modellbe bevonná a Face ID-t – írja a 9to5Mac a Bloomberg ismert munkatársára, Mark Gurmanra hivatkozva.

De nem csak az iPhone-ok részesülnének a Face ID kínálta biztonságból: az iPadek is megkapnák az arcazonosítás lehetőségét (még a nem Pro modellek is), sőt a Macek is. Összességében az Apple azt szeretné, ha a Face ID a teljes eszközportfóliójában általánossá válna, és hosszabb távon még a viszonylag olcsóbb eszközei is megkapnák.

Mindennek a fő oka, hogy az arcfelismerés nem csupán megbízhatóbb azonosítási módszer, hanem a kiterjesztett valóság (AR) használatánál is szükség van a mögöttes technológiára. Az Apple jelenleg azt kutatja, hogyan lehetne ezt a megoldást minél kevésbé tolakodóvá tenni, és beépíteni például az eszközök üvegébe.

Az újgenerációs iPhone-okban jelenleg csak Face ID van, azonban sokat lehet hallani arról, hogy jövőre vagy 2023-ban megjelennek az üvegbe ágyazott ujjlenyomat-olvasók is az iPhone-okon. A Touch ID-t a Face ID mellett (és nem helyett) kínálhatják, bár – jegyzi meg a Softpedia – a mostani értesülések alapján egyételmű, hogy a fő hangsúly immár az arcfelismerésre kerül Cupertinóban.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone, Face ID