iPhone-od van? Akkor mutatunk egy szuper hasznos funkciót!

iPhone-od van? Akkor mutatunk egy szuper hasznos funkciót!
Kevesen ismerik az iPhone hangfelismerés funkcióját, pedig a mindennapokban is segítséget jelenthet az almás telefonnal rendelkezőknek.

Az Apple Support YouTube csatornájára nemrég felkerült egy videó, melyből megismerhetjük az iPhone-ok egyik kevésbé ismert funkcióját, a hangfelismerést – tette közzé a hvg.hu.

Az funkció elsősorban a siketek és nagyothallók számára lett kifejlesztve, aktiválása viszont minden felhasználónak hasznos lehet. Lényege, hogy az iPhone-okba épített mikrofon folyamatosan érzékeli környezetünket, így ha egy előre beállított hangmintát észlel, értesítést küld róla. Ha például zenét hallgatunk vagy valamilyen videós tartalmat fogyasztunk, nem kell az ajtót figyelnünk, mert az eszköz képes felismerni a csengő hangját, majd értesíteni minket. De az almás készülékek képesek azonosítani például a babasírás, az autó, a kutyaugatás vagy a tűzjelző hangját is. Ehhez persze az kell, hogy telefonunk a közelünkben legyen.

A funkciót könnyen aktiválhatjuk: elég megnyitnunk a Beállításokat, kiválasztani a Kisegítő lehetőségeket, ott pedig a Hangfelismerés menüpontot, majd egyszerűen csak az aktiválást választani. Ezt követően jelölhetjük ki azokat a hangmintákat, melyeket hallani szeretnénk.

A funkció kizárólag az iOS 14 rendszerverzióval kompatibilis.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!