Érdemes vigyázni a Windows 11-el

Érdemes vigyázni a Windows 11-el
Amióta elérhetővé tette a Microsoft a Windows 11-et, egyre több felhasználó próbálja meg beszerezni az új rendszert. Célszerű azonban vigyázni, mert több olyan verzió is terjed a neten, amit a kiberbűnözők kicsit megbuheráltak.

A Microsoft hivatalos weboldala mellett számtalan helyről beszerezhető már a Windows 11, de a nem hivatalos forrásból letöltött verziókkal vigyázni kell – figyelmeztetnek a Kaspersky szakemberei. Ha megvásároltad a Windows 10-et akkor csak valamikor jövőre tudsz majd ingyenesen Windows 11-re frissíteni. Persze a Microsoft új rendszerének előzetes verzióját már most teljesen ingyen beszerezhetik a türelmetlenek, de sokan a nem éppen legális, veszélyt rejtő módszert válasszák. A hackerek hamis Windows 11 telepítővel próbálnak meg hozzáférést szerezni a gyanútlan áldozatok számítógépéhez, de ez csak a legrosszabb végkifejlet. Jobb esetben csak egy adware vagy trójai kerül a számítógépre, de akár banki adatokhoz, kriptovaluta tárcákhoz is hozzáférést adhatnak az óvatlanok.

Ha valaki nem szeretne ebbe a hibába esni, jobb ha a torrent oldalakon terjedő változatokat elkerüli, csak a Microsoft oldaláról letöltött verzióban szabad megbízni. Egyébként sem érdemes annyira sietni a telepítéssel, mert az előzetes verzióban még bőven lehet hibát találni és valószínűleg az ősszel érkező végleges kiadás sem lesz éppen bug-mentes. A redmondi cég folyamatosan adja majd ki az kisebb-nagyobb javításokat a rendszerhez, a megjelenést követően pedig biztos lesz mit javítani.

(gsmring.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!