Élő, közösségi videómegosztás okostelefonnal

Egy magyar startup, az Artklikk tavaly decemberben publikálta az ANGL nevű, ingyenesen letölthető mobilalkalmazását. Az élő videó stremingen alapuló szolgáltatás a világon egyedülálló módon teszi elérhetővé és a közösség számára értékelhetővé az élő, mobiltelefonos közvetítéseket.

Az ANGL közvetítések valós időben böngészhetők az alkalmazásban, illetve a térképen is. Minél többen közvetítenek, annál több helyre bekukkanthatunk, mi történik ott éppen. A közvetítések leállítása után a videók hamarosan kihullanak az alkalmazásból, hacsak a közösség nem gondolja úgy, hogy meghosszabbítja azok életét. A siker visszahangját az ANGL alkalmazásban “Echo”-ban mérik. Annál tovább nézhetők meg a már lezárult közvetítések, minél több Echo-t kapnak. A videó készítője pedig ANGL pontot kap, így versenyekben is részt vehet.

A helymeghatározáson és az élő mobil-streamingen alapuló technológia számtalan további lehetőséget nyújtott új, izgalmas, közösségi funkciók beépítésére. Az ANGL webplayere hírportálok, blogok számára könnyíti meg, hogy cikkeiket, bejegyzéseiket “élővé” tegyék. Az egyszerűen beágyazható felületre saját riportereik és/vagy a “forró esemény” környékén tartozkodó ANGL felhasználók streamelhetnek élő videót (és hangot).

Koncerthelyszínek, fesztiválok és szórakozóhelyek az ANGL Wall felállításával válhatnak interaktívvá. Az egyszerűen kezelhető, böngészőfelületről indítható ingyenes szolgáltatás a rendezvény területén tartozkodó ANGL felhasználók számára teszi lehetővé, hogy okostelefonjuk segítségével saját nézőpontjukat egy kivetítőre vetítsék.

Az Artklikk Kft. a fejlesztés további szakaszaiban a közösségi funkciók további erősítésére, a még ergonomikusabb felhasználói élményre és a gamification koncepció erősebbé tételére fog koncentrálni.

További részletek a www.angl.tv oldalon.  Appstore:  https://itunes.apple.com/app/angl/id765384281

További információ: Katona Tamás, katona.tamas@artklikk.hu

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!