Éjjellátó telefont dobtak piacra

Éjjellátó telefont dobtak piacra
Az alábbi, igencsak ellenállóvá tett androidos telefonnak van egy különlegessége: infravörös éjszakai látást építettek bele.

Nemcsak hogy robusztussá tették, de még egy különlegességgel is felruházták a Doogee S96 Pro nevű androidos okostelefont: a sötétben is képes „látni”. Az eszköz hátulján ugyanis, a kameramodul részeként egy infravörös kamera is található, infravörös emitterrel.

Ami a specifikációit illeti: A 308 gramm tömegű készüléknek 6,2”-es, 1520 x 720 pixeles kijelzője van. A RAM-ja 8 GB-nyi, a natív tárhely 128 GB (Samsung USF). Nyolcmagos Helio G90T processzor dolgozik benne, ARM Mali-G76 négymagos GPU társaságában. Az akkuja erős: 6350 mAh-s. Az Android 10-et futtató készülék frontoldali kamerája 16 MP-es, a hátoldalon négyes kamerarendszer található (48 MP, 20 MP, 8 MP, 5 MP) – az éjszakai látásérzékelő a 20 MP-es Sony IMX350.

Az éjszakai látás – írja a ZDNet tesztelője – sajátos módon különbözik a hőképektől. Míg ez utóbbi „leolvassa” a tárgyak által kibocsátott infravörös sugarakat, az éjszakai látás infravörös fény kibocsátásával világítja meg a sötétséget, ezt használja a kamera a sötétben való látáshoz. Persze azért van néhány korlátozás. Az infravörös sugarakat kibocsátó emitter hatótávolsága körülbelül 10 méter, és csak szürkeárnyalatos állóképeket képes rögzíteni. Mindenesetre a tesztelő az S96Pro segítségével teljes sötétségben tudott járni beltéren és szabadban egyaránt, és fotózni is tudott vele.

A vízálló (IP-68), 4G-s Doogee S96 Pro ára 220 dollár (ez nagyjából 68 ezer forintnak felel meg), és még ha valaki nem is használná ki az éjszakai látást, akkor is egy megbízható, robusztus telefonhoz juthat. Az éjszakai látás képessége pedig olyan plusz, amit még egy ezer dolláros iPhone vagy androidos okostelefon sem képes nyújtani.

(forrás: hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Android, mobil