Zuckerberg egy olyan titkosított csevegőt használt, ami nem a Facebooké

Zuckerberg egy olyan titkosított csevegőt használt, ami nem a Facebooké
Zuckerberg láthatóan vigyáz a saját magánszférájára egy olyan végponttól végpontig terjedő titkosítást használó csevegő használatával, aminek nem a Facebook a tulajdonosa.

Április 4-én számoltunk be arról, hogy 533 millió Facebook-használó személyes adatai érhetők el szabadon az interneten. Azonban nem csak a földi halandóké: még Mark Zuckerberg adatai is illetéktelenek kezébe kerültek, beleértve a lakhelyét, születési és házassági adatait, Facebook-azonosítóját és telefonszámát.

Dave Walker biztonsági szakértő azt is kiderítette a telefonszám alapján, hogy a Facebook-alapító felhasználója a Signal nevű titkosított csevegőnek. Mint twitteres bejegyzésében írja: Zuckerberg láthatóan vigyáz a saját magánszférájára egy olyan végponttól végpontig terjedő titkosítást használó csevegő használatával, aminek nem a Facebook a tulajdonosa - szúrta ki a 24.hu.

Persze elképzelhető lenne, hogy csak a konkurencia felmérésére használta az appot, de a jelek szerint nem erről van szó. Zuckerberg fiókja április ötödikéig volt aktív a Signalon, ami minden bizonnyal nem véletlen annak tudatában, hogy a Facebook adatokat érintő szivárgás április negyedikén került nyilvánosság elé. Walker vizsgálatai szerint Zuckerberg a Telegramon viszont nincs fenn. A Facebook külföldi tech portálok megkeresésére közölte, hogy ezzel az üggyel kapcsolatban nincs mit megosztania – írja az Android Authority.

A Signal nem tétlenkedett a hírek hallattán, szintén a Twitteren tett közzé egy csípős bejegyzést, arra utalva, hogy mivel közeleg a WhatsApp nagy port kavaró, módosított felhasználási feltételeinek életbelépése, Mark mutatja a példát, mit kell tenni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!