Zárolná az inkognitó böngészőablakot a Google

Zárolná az inkognitó böngészőablakot a Google
A Google egy plusz védelmet építene az iOS-re kiadott Chrome böngészőbe, hogy akkor se derüljön ki, mit nyitott meg valaki inkognitó módban, ha véletlenül más kezébe kerül a telefon.

A böngészőben lévő inkognitó mód lehetőséget ad a felhasználók számára, hogy úgy böngésszenek az interneten, hogy annak ne (nagyon) maradjon nyoma a használt számítógépen vagy mobiltelefonon. Ez leginkább akkor lehet hasznos, ha az illetőnek a munkahelyi számítógépét kell használnia, vagy egy olyan eszközt, amelyhez mások is hozzáférhetnek.

A jelek szerint a Google tovább erősítené az inkognitó mód védelmét. A 9to5Google beszámolója szerint a cég egy olyan megoldást készít az iPhone-okra és iPadekre elérhető Chrome alkalmazáshoz, amely lehetővé tenné, hogy az inkognitó módban megnyitott böngészőablakot a Touch ID vagy a Face ID segítségével zároljuk. Ennek értelmében csak akkor lehetne hozzáférni az ilyen ablakokhoz, ha a készülék tulajdonosa az ujjlenyomatával vagy az arcazonosítás segítségével előbb feloldja azokat.

Ahogy a 9to5Google megjegyzi: a Google készített már hasonló védelmet a cég kereső appjához. Annál az alkalmazásnál akkor kell azonosítania magát a felhasználónak, ha félbehagy egy munkamenetet, és ahhoz több mint 15 perccel később tér csak vissza. Hogy mikor élesítheti a megoldást a Google, egyelőre nem tudni.

A fejlesztés jelenleg már beta állapotban van, így valószínűleg csak a tesztelési fázis után dönthetnek arról, hogy bevezessék-e az újdonságot.

(a hvg.hu nyomán)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!