Windows 10-ed van? Figyeld meg, mennyivel gyorsabb lehet, ha felteszed a Windows 11-et

Windows 10-ed van? Figyeld meg, mennyivel gyorsabb lehet, ha felteszed a Windows 11-et
Egy népszerű youtuber hozzájutott a bemutatásra váró Windows 11 korai kiadásához, és ha már így alakult, teszteket is végzett. Az eredmények azt sugallják, hogy az új Windows sokkal gyorsabb lesz.

A teljesítmény lehet az egyik jelentős újítás a Windows 11-nél, legalábbis erről árulkodik a Ben Anonymous néven youtuberkedő felhasználó vizsgálata: az illető a rendszer egyik kiszivárgott változatát tesztelte, és az eredmények alapján egy érezhetően gyorsabb szoftvert készített a Microsoft - írja a hvg.hu.

A videós azt állítja, hogy a rendszer 21996.1-es kiadása jutott el hozzá, amelyet egy viszonylag jól felszerelt laptopon próbált ki. Az eszközben egy Intel Core i7-10875H típusú processzor, továbbá egy NVIDIA GeForce RTX 2070 Super videokártya található.

Anonymousnak először az szúrt szemet, hogy az újabb Windows-zal 13 másodperc alatt jutott a bekapcsolástól az asztalig, míg az előző, 10-es kiadásnál ugyanez 16 másodpercig tart.

A youtuber ezután a 3DMark nevű teljesítménymérővel kísérletezett, ami szintén meglepetésszerű eredményeket hozott: a Time Spy elnevezésű teszt 7613 ponttal zárult, szemben a korábbi 6872-vel. Ez utóbbit a Windows 10-en produkálta a notebook. A Geekbench tesztjén ugyancsak jobb eredményeket sikerült kisajtolni a masinából: az egy processzormagos mérések 1251 pontot, a többszálasok 7444-et mutattak, az előző 1138 és 6284-es értékek helyett.

A következő hetekben várható, hogy a Microsoft maga is egyre több információt tesz közzé az új rendszerről, hivatalosnak majd azok az értékek lesznek tekinthetők.

Az is fontos, hogy a végleges kiadásig sokat fejlődhet a szoftver.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!