Víz került a telefonod hangszórójába? Mutatjuk az appot, ami megoldja a problémát

Víz került a telefonod hangszórójába? Mutatjuk az appot, ami megoldja a problémát
Nem kell rögtön szétkapni mobilunkat, ha véletlenül folyadék kerül a hangszóróba. Elég letölteni egy applikációt, ami képes kinyomni a vízcseppeket a hangszórókból.

Bizonyára már sokunkkal megesett, hogy bármennyire is vigyáztunk telefonunkra, valahogy mégis víz vagy folyadék került a készülék belsejébe. Szerencsésebb esetben a kis mennyiségű folyadék nem okoz nagy károkat, így mobilunk egy kis száradást követően továbbra is használható lesz. Kisebb hibák és károsodások, mint például a tompa hang, azonban jelentkezhetnek a vizes akció után.

A tompa hang önmagában még nem olyan nagy probléma, nem kell azonnal szétkapni a készüléket vagy a szervízbe rohanni vele, létezik ugyanis egy Fix My Speaker nevű ingyenes webalkalmazás, ami segítségünkre lehet ilyen helyzetekben – javasolja a hvg.hu.

Ha mobilunk a száradást követően is alkalmas böngészésre, akkor elég csak rákeresni a fixmyspeaker.com weboldalra, mely regisztráció nélkül azonnal használható, majd megnyomni a kezdőlapon megjelenő középső gombot. Mobilunk ekkor egy éles, magas hangot ad ki, a kifelé irányuló nyomás pedig kinyomja a vízcseppeket a hangszóró belsejéből.

Az alkalmazás bármilyen típusú készülék esetében alkalmazható.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!