Virtuális teret varázsol a zLense

Virtuális teret varázsol a zLense
Egy kamerára rögzíthető hardware és egy speciális szoftver valós időben helyez el 3 dimenziós objektumokat a felvételen. A tv-stúdiók imádni fogják.

A digitális utómunkákat, animációkat teszi feleslegessé egy új magyar technológia a zLense. A Zinemath Zrt. 2012-ben kezdte fejleszteni azt a technológiát, amelynek ma volt az első bemutatkozása Budapesten.

A zLense technológia lényege, hogy a kamerára rögzített szenzor segítségével, a rögzített képet, képkockáról képkockára kiegészthetjök digitális információkkal. Ez azt jelenti, hogy akár egy üres stúdiót megtölthetünk virtuális tárgyakkal úgy, hogy az a néző számára nem tűnik a felvételtől eltérőnek.

A rendszer működése

Az alkotók szerint a rendszer forradalmasíthatja a televíziózás és filmkészítés eddig megszokott eszköztárát. Az új technológia funkcionalitásában messze túlmutat a jelenleg használt vizuális effektek adta realitás érzetén.

A zLense leegyszerűsíti a digitális effektek használatát, olcsóbbá teszi, s így általánosan elérhetővé válik a kisebb stúdiók számára is. A jelenleg használt megoldásokhoz képest, ahol többkamera, térbeli érzékelők szükségesek, itt erre egyáltalán nincs szükség, a kamerára szerelt szenzor a feladatok többségét elvégzi, s a hozzátartozó szoftver a legjobb minőségű effektekkel látja el a virtuális stúdiót, vagy egyéb filmes környezetet.  

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!