Virtuális parkőrök vigyázhatnak a szavanna állataira

Virtuális parkőrök vigyázhatnak a szavanna állataira
A Samsung az afrikai technológiai vállalat, az Africam segítségével hozta létre a streameléshez szükséges infrastruktúrát.

A Samsung az Africam technológiai vállalattal együttműködve alakította át az egyik legújabb Galaxy mobilt, hogy az megfeleljen a kezdeményezés kihívásainak és a technológia segítségével jobb hellyé tehessük a világot. Az Africam egyedi működési modelljén keresztül támogatja a Fekete Mamba Orvvadász-ellenes Egységet, amelynek tagjai erőszakmentes eszközökkel küzdenek az orvvadászat ellen. A kizárólag nőkből álló csapat munkájára a járvány alatt minden korábbinál nagyobb szükség van, hiszen az orvvadászok is kihasználják a turizmus jelentős visszaesését. A Wildlife Watch programon keresztül a felhasználók közelebbről is megismerhetik a parkőrök munkáját, az állatokat és támogathatják is az egységet.

A parkőrök egy Samsung Galaxy S20 FE telefonnal felszerelt, álcázott dzsipet is bevethetnek a járőrözés során, az ezzel készült felvételek közelebbről is megmutathatják a felhasználóknak az egység mindennapjait és a munkájuk részleteit.

A Samsung Galaxy upcycling, értékteremtő program célja, hogy megoldást találjon fontos társadalmi kérdésekre, meghosszabbítsa a termékek életciklusát és csökkentse a pazarlást az okostelefonok más szerepben való hasznosításával. A meglévő termékek egyedi funkciók szerinti újrafelhasználásával kevesebb új termék létrehozására van szükség. A Wildlife Watch kezdeményezés részeként a Samsung telefonjait a parkőrök biztonsági kameraként helyezik ki a park határára, valamint a napi járőrözés során is használják.

A virtuális parkőrök a wildlife-watch.com weboldal követésével segíthetik a helyszíni kollégáik munkáját. Az önkéntesek figyelmeztetést küldhetnek, ha veszélyben lévő állatokat látnak vagy éppen orvvadászok nyomait fedezik fel. Az esetekről készült pillanatfelvételt megoszthatják a közösségi oldalaikon, így másokat is arra ösztönözhetnek, hogy csatlakozzanak és támogassák a Fekete Mamba Egységet.

„Mindannyian szeretjük ezeket a csodálatos állatokat, de a zord valóság az, hogy az orvvadászat Afrika-szerte virágzik. Fantasztikus, hogy egy olyan eszköz, amelyet mindennap használunk, megoldást jelenthet egy ilyen fontos problémára. Nagyon izgalmas, hogy virtuális parkőrökké válhatunk és támogathatjuk az orvvadászat elleni küzdelem valódi hőseit” – mondta az állatszerető DJ, producer és divattervező, Peggy Gou.

„Ahogy életünk egyre nagyobb része zajlik a virtuális térben, a technológia ereje, amellyel összehozza az embereket egy közös jó érdekében, sosem volt még kézzelfoghatóbb – mondta el Mark Notton, a Samsung Mobiltermékekért felelős kategóriamenedzsment vezetője. – A Wildlife Watch egy izgalmas kezdeményezés és reméljük, hogy az egyik legújabb készülékünk felhasználásával ezekre a hihetetlen állatokra is nagyobb figyelem összpontosul majd. Reméljük, hogy az önkéntesség nem csak a megfigyelést segíti, de közelebb is hozza a vadvilágot az emberekhez.”

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Samsung, állat