Vigyázz, ha iPhone-od van! - eltűnhetnek a fotóid

Vigyázz, ha iPhone-od van! - eltűnhetnek a fotóid
Lesz dolga bőven az Apple-nek az iOS 15 frissítéseinél, ugyanis szinte naponként derül ki valami huncutság az új mobil operációs rendszerrel kapcsolatban.

Panaszkodnak a Twitteren (és a MacRumors oldalnál) a felhasználók, hogy fura hibával szembesültek iOS 15 alatt az iMessage alkalmazás használatakor. Ha valaki töröl egy üzenetszálat, amelyben fotó is található, és a fotó elvileg automatikusan mentődik az iCloudba, akkor a következő iCloud biztonsági mentés után a fotó eltűnik, mintha sosem lett volna ott.

A legtöbb felhasználó engedélyezi az iCloud biztonsági mentés funkciót, ami azután automatikus, így fölöttébb kényelmes, Viszont ha valaki rendszeresen törli iOS 15 alatt az üzenetszálakat, akkor eltűnnek a képei is. A MacRumors munkatársai egy iOS 15.1 beta 2-t futtató iPhone-on is tesztelték a hibát, és kiderült, ebben a bétában még nem történt meg a javítás.

Amíg ezt a hibát nem javítják ki, ügyeljen arra, hogy ne törölje a fontos fényképeket tartalmazó üzenetszálakat. Azt is megteheti, hogy törlés előtt elküldi saját magának e-mailben a képeket, így biztosan ne fognak hirtelen eltűnni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone, fotózás