Vigyázz! Törlődhetnek az adataid, ha ilyen tárolód van!

Vigyázz! Törlődhetnek az adataid, ha ilyen tárolód van!
Az adattárolók esetében legkritikusabb besorolású hiba ütötte fel a fejét a Western Digital egyes eszközein: váratlanul törlődnek az adatok, akár többévnyi mentés is.

Nem túl szívderítő helyzetre ébredtek azok, akik a Western Digital My Book Live adattárolóját használják. Az ArsTechnika beszámolója szerint a gyártó azt javasolta a felhasználóknak, hogy minden további értesítésig húzzák ki az internetkábelt a készülékből, miután a világ minden tájáról érkezett olyan panasz, hogy az eszközről minden adat törlődött.

A Western Digital fórumán június 24-én jelent meg az első segítségkérő bejegyzés, azóta pedig már 150-nél is többet olvashatunk ott. Az aggodalmuk érthetően nagy, a cég ugyanis egyelőre nem jelezte, hogy a törölt adatokat vissza tudná majd állítani. A helyezetet súlyosbítja, hogy a bejegyzések szerint van, akinek többévnyi adata veszett oda.

Az ArsTechnika emlékeztet: a My Book egy nagy népszerűségnek örvendő termékcsalád, amit mind a hétköznapi felhasználók, mind a vállalkozások szívesen használnak. Az érintett modell a My Book Live nevű készülék, ami Ethernet-kábel segítségével csatlakozik az otthoni hálózathot. Ennek köszönhetően a felhasználók távolról is elérhetik az eszközt, a gyártó felhőszolgáltatásán keresztül pedig módosításokat hajthatnak végre a beállításokon.

Hogy mi okozza a törlési jelenséget, egyelőre a Western Digital mérnökei sem tudják. Több felhasználó állítja, adatai akkor vesztek el, amikor az eszközön lefutott a gyári beállítások visszaállítása művelet.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!