Videojáték készül a Magyar Népmesékből, neked is látnod kell!

Videojáték készül a Magyar Népmesékből, neked is látnod kell!
A Beyond the Beyond megszületése maga is népmesébe illő történet. A steames adatlap már él, de a megjelenés dátuma még nem ismert. Magyar szinkront sajnos nem kap.

A már hivatalosan is hungrikumnak minősülő Magyar Népmesék alapján készít videojátékot néhány tehetséges magyar fejlesztő – olvasható a Leet.hu videojátékos híroldalon, amit a hvg.hu vett észre. A Behind the Beyond címmel érkező mű a Sugarpunch Games kiadásában jelenik meg, de azt még nem tudni, mikor.

A videojáték megszületése a portál szerint akár egy népmesei történet is lehetne, az ötletgazda, Rábel Katalin ugyanis sokáig nem mert belevágni. A projekt azonban mások érdeklődését is felkeltette, így a fejlesztés is sínre került.

A Leet.hu szerint a Behind the Beyond nem magyar szinkronnal érkezik, a képi világa pedig modern. A karakterek kialakítása ugyanakkor remekül idézi Jankovics Marcell művészetét. A program az úgynevezett point & click kategóriába illeszkedik, ami azt jelenti, hogy a játékosoknak elsősorban fejtörőket kell megoldaniuk, de a készítők a dialógusokra is nagy hangsúlyt fektetnek.

A játék fontos jellemzője, hogy lesznek mellékszálak és döntési lehetőségek is, ezek által pedig a végkifejlet is változik.

A szoftver steames adatlapja itt érhető el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!