Videó: 3D nyomtatással készítettek új lábakat egy megcsonkított kutyusnak Oroszországban

Videó: 3D nyomtatással készítettek új lábakat egy megcsonkított kutyusnak Oroszországban
A 3D nyomtatás technológiájának és közösségi finanszírozásnak köszönheti egy megkínzott orosz kutya, hogy újra képes járni.

A Monica névre keresztelt kóbor kutyusra nemrég megcsonkítva találtak rá egy dél-oroszországi erdőben, tappancsait azonban már nem lehetett megmenteni. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogyan szerezett ennyire súlyos sérüléseket, de feltételezhetően valaki szándékosan vágta le végtagjait, hogy így kínozza az állatot. Az esetről a 24.hu számolt be a CNN hírei alapján.

Az állatot megmentő önkéntesek gyűjtést indítottak, melynek keretében 400 ezer rubelt, azaz körülbelül 1,8 millió forintot gyűjtöttek össze az eb megmentésére. Monicát repülővel szállították egy szibériai állatkórházba, ahol 3D nyomtatással készített műlábakat kapott. A műtét különösen nagy kihívást jelentett az orvosok számára, hiszen a kis tacskókeveréknek rövid, zömök lábai voltak, így az implantátumokat nehezen lehetett beépíteni a csontokba.

A műtétet végző állatorvos szerint az első néhány napban nem volt biztató Monica állapota, a harmadik napon azonban felpattant és mászkálni kezdett. Az orvos szerint szépen adaptálódik az új helyzethez, és hamarosan teljes életet élhet a kutyus.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!