Vérnyomásmérés okosórán

Vérnyomásmérés okosórán
A Samsung bemutatta a Health Monitor alkalmazását, amellyel a felhasználók követhetik egészségi állapotuk alakulását és könnyeben elérhetik egyéni céljaikat. Az applikáció 31 országban, köztük Magyarországon a Galaxy Watch3 és Galaxy Watch Active2 felhasználók pedig ezentúl vérnyomás- és EKG mérésre is használhatják eszközüket, így teljesebb képet kaphatnak az egészségükről.

A Samsung Health Monitor alkalmazása 2020 decemberében kapta meg a CE-jelölést, így a szolgáltatás kiterjedhet a 28 EU-tagországra. A CE-jelölés egy hivatalos tanúsítvány, amely azt mutatja, hogy a kérdéses termék megfelel az Európai Unió biztonsági-, egészségügyi- és környezetvédelmi előírásainak. Az alkalmazás hitelesítésével Magyarország mellett Ausztria, Belgium, Bulgária, Horvátország, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Izland, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc és az Egysült Királyság lakói is használhatják a fejlett vérnyomásmérés és EKG funkciókat. Az európai országok mellett a Samsung Health Monitor megjelenik Chilében, Indonéziában és az Egyesült Arab Emírségekben is, ezzel összesen 31 új országban debütál.

„A Samsung Health Monitort tavaly júniusi indulása óta közel egymillióan használták az egészségük figyelésére – mondta el TaeJong Jay Yang, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának alelnöke és az egészségügyi csapat vezetője. – Szeretnénk ezt a nagyszerű szolgáltatást minél több ember számára elérhetővé tenni világszerte, ez a mostani bővítés pedig egy jelentős mérföldkő ezen az úton.” Folytatás a Samsung oldalán.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!