Vége Peppernek, a humanoid robotnak

Vége Peppernek, a humanoid robotnak
A robot lehetett volna a jövő banki ügyintézője és hotelportása, de végül nem futott be. Már drága lenne újrakezdeni a gyártást.

Pár éve még az volt a forgalomban lévő, a Jetson-családra emlékeztető jövőkép, hogy a Pepper robot vár minket a hotelek recepcióján és a bankfiókokban. A különböző mesterséges intelligencia alkalmazásokkal felokosítható, alsós általános iskolás gyerek méretű robot egy-két helyen demóként működött, de soha nem terjedt el - írja a Fintechradar.

A jövőképnek mostanra teljesen befellegzett, a SoftBank bejelentette, hogy átalakítja a robotika részlegét. Az első döntés pedig az volt, hogy felfüggesztik a Pepper gyártását.

A japán cég nagyon változatos portfóliót állított össze. Köztük voltak olyan vállalatok is, amelyek nagyon látványosan dőltek be. Ezért a világ leggazdagabb embereinek toplistájának állandó lakója, Szon Maszajosi által vezetett cég kénytelen észszerűsíteni. A Pepper gyártását már tavaly beszüntették a Reuters forrásai szerint, és túl drága lenne újraindítani, de csak most szivárgott ki a sajtóba a hír.

Robotot még gyárt a SoftBank, de azok kevésbé izgalmasak. Ilyen például az irodák padlószőnyegét mosó Whiz nevű jószág.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Pepper, robot, bank